Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad gör regionpolitikerna åt coronaläget?

Medan beslutsfattarna i regeringen funderar över hur tusentals besökare i Ullared dag efter dag och på hur man på överfulla sandstränder kan leva upp till smittrekommendationerna, medan närheten vid en orienteringstävling i skogar bedöms som okontrollerbar. så filar Folkhälsomyndigheten på eventuella förtydliganden av gällande rekommendationer. Till exempel på uteserveringarnas behov av att två meter krymptes till en meter, oavsett berusningsgrad. Men innanför det godkända staketet.

I taxikön hem gäller de vanliga avståndsreglerna. Väljer man kollektivt resande riskerar Du att någon flåsar dig i nacken eller att bussen bara åker vidare med folk som kanske ska till jobbet. Men hur skiljer man ut dem?

Du som har en Stockholmsresa inbokad de närmsta veckorna ska tänka på att Anders Tegnells gäng inte vill att du ska lösa ett SL-kort för att åka ut till Vasamuseet, utan lämna plats åt en sjuksköterska som ska till Södersjukhuset. Men hur vet man vem det är?

Tidigt fick regeringen ett slags öppet uppdrag, att snabbat fatta beslut när så behövdes. Ja, hur många gånger har den exceptionella befogenheten utnyttjats? Semesterregeringens vanligaste uttalanden de senaste veckorna har varit att man ”följer utvecklingen”. Vem gör inte det?

Bor man i Gävleborgs län kan man konstatera, att länet inte har de bästa siffrorna. Jag har inte uppfattat någon direkt diskussion om detta bland regionpolitikerna eller bland vårdansvariga i kommunerna.

För den som undrar över vad som händer utanför de svenska krusbären rekommenderas en titt på exempelvis Nya Zeeland.

Mats Rikard Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare