Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad sysslar polisen med?

Annons

Det är så bedrövligt pinsamt att så fort poliser begår fel, gör brott eller bryter mot lagen då går det aldrig att få fällande domar. Ska en yrkesgrupp i samhället få göra vad skit som helst och klara sig undan?

Tre polismän frias för dödsskjutningen av killen i Stockholm. En pojke som var utvecklingsstörd ansåg dessa tre poliser utgöra en sådan fara att man var tvungen att avlossa 25 skott. 3 av dessa skott träffar, varav 1 är dödande. Ska man få ha pistol om 3 av 25 skott träffar? Ska man få vara polis om man inte klarar av att söka i rätt register?

Polisen i Gävle syns flitigt på stan för att jaga berusade personer och ungdomar som är högljudda, men vart är ni när det behövs? I Sätra där bilar brinner, i Andersberg där mord sker, vid Kristinaplan där överfallsrån sker, på Brynäs där bilbränder och våldtäkter äger rum.

Vart finns ni då? Jo, ni är inte i dessa områdena av rädsla för dessa personer. Ändå springer det runt poliser i Gävle med en väldigt dålig attityd och ett sätt som ska verka tufft och respektingivande. Det enda som händer är att vi i samhället tappar respekten för er då ni är så tuffa och kaxiga inne på Nians galleria när ni tagit en snattare, men inte vågarna ta tag i gängkriminalitet och grova brott.

Svaret blir alltid detsamma – att det inte finns resurser. Min fråga är då hur ni har resurser att vara på Nian jaga snattare, och ska man ha dålig attityd för att vara polis?

En som verkligen har tappar respekten för polisen.

Jimmy Östling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare