Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad tänker Sandvikens politiker göra åt måsjävlarna – snart är de tillbaka

Dagarna kommer, dagarna går. Än är det vinter men snart är det vår. I och med den kommer våra mindre goda vänner måsarna tillbaka. Jakttiden på dessa är 1 augusti till 31 mars, så det är vi inte hjälpta av. Om man googlar på problemet så verkar det finnas i de flesta städer runt om i Sverige. Går också att läsa att det tillåts skyddsjakt på många ställen, även att äggen plockas bort ur bon för att slippa ungar.

Har Sandvikens kommun och Sandvikenhus någon plan för att komma tillrätta med detta problem? "Se till att inte mata fåglarna" brukar vara ett stående svar, men då måste nog vakter sättas ut vid varje miljöhus i hela staden.

På Sandvikenhus fastigheters byggnad efter Gävlevägen sitter sedan några år en uv-bulvan på taket, sitter väl inte där för att skrämma bort måsar? Annars kanske just bulvaner av rovfåglar skulle kunna sättas upp på taken runt om i Sandviken för att försöka minska tillväxten av dessa skrikande, skränande och nedskitande fåglar. Skulle vara underbart att få sova en hel natt med öppet fönster denna sommar.

AoS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare