Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad tycker Naturskyddsföreningen om vindkraftparken?

Fråga till Per-Olof Erickson, Naturskyddsföreningen, efter insändaren: En naturlig del av en ny vardag.

Låter bra det du skriver, att gå ut i naturen och lyssna på fåglarna. Vill dock ställa en fråga om vad Naturskyddsföreningens åsikt är kring vindkraftverken med  300 meter höga verk cirka en kilometer från Iggön, som nu S, MP, C och V vill skall byggas trots mycket motstånd? Men dessa politiker har redan bestämt sig och tar därför inte åt sig motargument. Alltså inte så värst demokratisk.

Frågan har ställts på dessa sidor tidigare till Naturskyddsföreningen, vad de tycker. Men inget svar.

Per-Olof Erickson som brukar vara ute på Iggön kanske kommer ihåg när det fanns planer på att öppna upp Strömsundet som växt igen. Då var skälet att bottnen vid Jungfrukusten var så känslig att man inte skulle röra upp botten. Det fanns en masa smådjur som skulle försvinna.

Nu är tanken att det skall byggas fundament med flera tusen ton betong plus djupa borrningar för att fundamenten skall stå stadigt för dessa monsterbyggen och kablar från verken. S, MP, C och V har inte givit någon förklaring om vem som skall finansiera detta bygge eller vem utländska ägaren är.

Som sagt: var står Naturskyddsföreningen i denna fråga?

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare