Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad vill Sverigedemokraterna – egentligen?

En hel del om vad SD vill åstadkomma vet vi redan. Kraftiga begränsningar för medmänniskor med annan bakgrund och med annat modersmål, samt att inte fler är välkomna.

Vad vill de mer? Endast tiden kan utvisa detta – om de skulle få bestämma. Vilket vi faktiskt redan nu kan se och följa i Sölvesborg. Där sker nu steg för steg en del av det SD vill: bland annat utsortering av böcker, språk och kultur (och människor).

Man kan självklart också ta del av vad som hände i Coburg i Tyskland, med början 1929, där NSDAP först fick makten (såsom har skett i Sölvesborg) och genast införde hårda restriktioner för dem de ogillade. De var inte heller främmande för att ta till repressiva och senare riktigt brutala åtgärder för att få som de ville. Detta vet vi – vi kan läsa oss till det (än så länge). Frågan om vad de som nu, steg för steg, synes reprisera detta har i beredskap hoppas vi självklart att slippa få svar på.

Alf Nordström, oberoende medmänniska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare