Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vakna politiker, Ostkustbanan räcker inte

Annons

Sitter här och läser Expressen den 21/10 och konstaterar att det händer väldigt mycket i sydvästra Sverige. Bland annat står det att Göteborg ska bli navet i västra Skandinavien när de gäller utbyggnad av järnväg och framför allt snabbspår både norrut till Oslo och söderut med den nya järnvägstunneln ”Europaspåret” via Landskrona till Köpenhamn, med tunnlar och allehanda anslutningar för att lite längre fram kopplas ihop med tunneln under Fehmarn Bält mellan Tyskland och Danmark.

Detta är en mycket grov sammanfattning av det som Hans Sternlycke, vice ordförande för järnvägsfrämjandet skrev, och en mycket grov uppskattning av kostnaden på runt 370 miljarder.

Varför engagerar jag mig i det här? Jo, därför att jag misstänker att Norrlandspolitikerna sover, och det gör tydligen svenska staten också när det gäller den här delen av landet. De ”knäpper belåtet med hängslena” och säger, titta vi bygger ju ut Ostkustbanan, är inte det bra?

Visst är det bra, men det räcker inte på långa vägar. De ska inte tro de kan muta oss så lätt. Man får ju rysningar och onda aningar när man ser hur till exempel Gävlepolitikerna behandlat Rörbergsfrågan.

Om vi som inte bor i södra Sverige eller i Stockholmsområdet ska ha någon chans att hävda oss är det nog hög tid att kavla upp skjortärmarna och börja bearbeta de som bestämmer på allvar.

Jag skrev en insändare i Arbetarbladet i somras med rubriken ”Dubbelspår Gävle - Trondheim” som jag vill att ni läser och tar till er som en idéväckare.

Tåget går, i dubbel bemärkelse.

Landsbygdsentusiast

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare