Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vänsterpartiet är pinsamt

Annons

Vänsterpartiet är ett parti som säger sig vara socialistiskt, men som inte är det. Regeringen sitter kvar eftersom V är ett socialdemokratiskt lydparti. Man fäller inte en regering som leds av en socialdemokrat.

Socialdemokratins valprogram 1968 var radikalare än det som dagens Vänsterparti för fram idag. Om man frågar en vänsterpartist hur ett socialistiskt Sverige ser ut får man inget svar. Det rätta namnet för partiet vore Socialdemokratiska Vänsterpartiet. Man driver den politik som fick hälften att rösta på Socialdemokraterna 1968.

Det kan vara gott nog med tanke på sossarnas högerpolitik.

Något för besvikna vänsterväljare att rösta på. Men dagens lama vänsterparti vill väl inte ens att produktionsmedlen läggs i folkets händer. Man driver inte ens ett förstatligande av posten. Skattebetalarna tvingas hålla danska posten under armarna. I Gävle har man accepterat privatisering av komvux, samtidigt som partiet centralt varit emot att privatisera skolan ! I Sveriges riksdag finns inget socialistiskt parti, men två socialdemokratiska.

Lagä F C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare