Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vänta med betyg till 9:an – barn ska få vara barn så länge som möjligt

Jag tycker det är konstigt att man ens överväger att skaffa betyg redan i fjärde klass. Man sätter redan press på ungdomarna, och i det här fallet barnen. Varför man har betyg i 6:an tycker jag också är en bra fråga, då betyget inte räknas och bara sätter press på eleverna och lärarna. Jag förstår inte varför man inte kan spara betygspressen till 9:an då betygen används till att komma in på gymnasiet.

De kan vara bra för att vissa kanske lära sig att ta ansvar i tidigare ålder, då mognar man fortare och det kan bli mindre problem när man blir äldre. Men behövs det verkligen? Barn ska väl få vara barn och slippa betygspressen så länge som möjligt?

Fler och fler ungdomar lider av sömnbrist och stress i vardagen. Ska inte skolgången vara lugn och rolig så länge som möjligt? Betyg redan i 4:an visar tvärtom vad jag och många andra tycker, och vad politikerna tycker. Till er politiker, se till att fixa så att man har betyg i 9:an för allas bättre framtid.

Betygspressad tjej

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare