Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var är plan B när flera kontor stängs?

Nog är väl arbetsförmedlingens försämring ett stort debacle? Hur kan en så viktig institution ställas inför en så stor förändring med nedstängning av kontor och uppsägning av personal utan en plan B?

LÄS MER: Antalet arbetsförmedlare halveras på Arbetsförmedlingen i Sandviken och Gävle

Varför blev det ett beslut där arbetssökande får sämre hjälp? Varför måste allt ändras så snabbt utan att det långt ifrån finns något som ersätter arbetsförmedlingen i närtid? Blir det som med de olika Fas-insatserna under alliansens regeringsinnehav, med ofta meningslösa sysslor där en massa lycksökare gjorde stora förtjänster?

Tycker att ansvariga ska be om ursäkt till arbetssökande och uppsagd personal för de brådskande förändringarna och erkänna att det är ett stort misstag. Be också om ursäkt till alla som känner sig överkörda, med risk för hälsoproblem och suicida tankar både bland arbetssökande och personal.

Själv är jag tack och lov inte berörd då jag passerat arbetslivet, men jag sympatiserar med alla drabbade.

Misstag?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare