Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var är skyddsnätet för min dotter som tagit steget bort från utsattheten?

Du står där, trasig, sargad och har genomgått något traumatiskt, men du gjorde det. Du fullföljde och gjorde vad som krävdes av dig. Sen blev du lämnad utan skyddsnät, lämnad att städa upp skiten efter honom. Sönderslagna möbler, sönderklippta kläder, krossad tv, men det är inget Folksam betalar ut för, för gärningsmannen var skriven på adressen. Ett skadestånd för sveda och värk som ingen vill kan betala ut, man skickar dig vidare.

Du med ptsd, som inte hunnit läka, som ensam ska ta hand om din son, utan inkomst där Försäkringskassan nekar bostadsbidrag för att du har för liten inkomst. Just det, du har ingen inkomst. Försäkringskassan vänder andra kinden till, Folksam likaså, kronofogden vinkar bort och brottsofferfonden säger gå till ruta 1.

Barnets födelsedag närmar sig, jultomten på väg. Du min dotter kan inte sova på grund av oro, du har inget att ge, måste fylla kylskåpet, kan ni betala hyran och bo kvar ännu en månad? I en lägenhet med dåliga minnen, utan skydd/larm.

Var är samhället, skyddsnätet för dessa utsatta kvinnor som vågar ta steget? Vem kan hjälpa, hjälpa få skadestånd, få stöd och orka gå vidare i livet? Vem har svaret? Vem kan hjälpa min dotter, några rättigheter måste finnas.

Snälla tomten ge dem en fröjdefull jul med hopp om framtiden och mänskligheten.

Frustrerad mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare