Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var finns viljan hos Norrsundetborna?

Svar till Ni sviker er egen historia: "Socialdemokraterna sviker Norrsundet".

Ja, Norrsundet har varit ett av Gästriklands rödaste fäste i nära 100 år, men när Ensos idiotiska affärer i USA/Kanada tog knäcken på fabrik och såg i Norrsundet vände det. Då försvann tryggheten och "curlandet" från bolaget och invånarna stod hjälplösa, vana som de var från Kopparfors tid då bolaget ägde husen på verket, skötte samhället i stort.

Vad kom i stället? Jo, asylsökanden och socialt utslagna placerades i lediga lägenheter, vilket gjorde att många valde att rösta med Sverigedemokraterna. Se bara på de senaste valen hur stödet ökat för det partiet. Visst har partiet svikit, även C, Maud Olofsson, vågade inte komma, eller hur? 

Men även invånarna har del i det. Var finns arbetarkommunen, engagemanget? Var finns viljan? 10-12 år efter nedläggningen verkar många tro att  det ska komma en Wallenberg och stötta. I och för sig, Hamrångebygden i stort har inte betytt mycket för Gävles politiker, drygt 50 år efter sammanslagningen har man fortfarande eget riktnummer. För att ta ett ett exempel.

Vattenfrågan och bostadsbyggandet är två andra frågor som hamnat långt ner på prioriteringslistan.  Det har ju varit viktigare att satsa på dyra idrottsarenor inne i Gävle. Men vi får hoppas att de lyckas stoppa vindkraftsplanerna, det vore förödande att bygga den parken.

kommuninnevånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare