Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var inte sådana egoister – tänk ett steg längre

I dessa tider kryper egoismen fram och de visar sig bland annat på insändarsidorna – Julia får skylla sig själv som inte var med i a-kassan,  restaurangerna borde sänka sina priser för min lön sänks, "kulturgänget" och vår teater får sig en känga. Men inte nog med det, i affärerna så hamstrar folk toapapper, torrvaror och så vidare. Bara jag klarar mig så får väl de andra skylla sig själv.

Vad det gäller Julia, så kan man med facit i hand säga att det var mycket dumt att inte gå med i a-kassan, men ingen kunde förutse det här och tyvärr tycker många att det är onödigt att betala för något man kanske aldrig kommer utnyttja. Men å andra sidan betalar de flesta hemförsäkring, men ingen hoppas på inbrott för det.

Restaurangerna, liksom flertalet andra företag, sliter hårt för sin överlevnad idag, och många har redan sänkt priserna, men de har löner att betala ut, hyror, och pengar till leverantörer som i sin tur måste överleva.

Sen att skylla återbetalningsproblem på "kulturgänget" är lågt, det är till det företaget man köpt biljetterna till som man ska vända sig, till exempel genom Ticketmaster, och då får man sina pengar tillbaka.

Jag brukar säga skjut inte budbäraren. Vi kanske ska tänka ett steg längre, om vi slutar att vara egoister, enligt Agnes Wold ska vi leva som vanligt, om vi är symtomfria och vi behöver inte sitta i knät på varandra. Stötta dina lokala företag, gå ut och ät, klippa oss, fixa dona och handla, utan att hamstra. Jag vill tro att vi går mot ljusare tider, och allt ordnar sig även om det kan ta tid.

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare