Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vårdkrisen i Stockholm bör inte påverka vården i Gävleborg

Svar till En orolig Gävlebo tillika patient: Är sjukvårdskrisen i Stockholm en fara för patienterna vid Gävle sjukhus?

Hej

Som du skriver så har många regioner i landet ekonomiska bekymmer, där senast Stockholm beslutat om minskningar i personal. Gävleborg ingår sedan ett antal år i ett samarbete med sex andra regioner: Uppland, Västmanland, Dalarna, Sörmland, Värmland och Örebro. Samarbetet inom våra sju regioner gör oss till landets näst största ”sjukvårdsregion” sett ur befolkningsunderlag, med flera sjukhus varav två universitetssjukhus.

Även om Gävleborg hjälper andra regioner med vård av patienter när vi kan, som exemplet med cancerpatienterna från Stockholm eller stöd till sterilcentralerna i Stockholm, så sker samarbetet i första hand inom sjukvårdsregionen. Även om det förstås är bekymmersamt att Stockholm just nu har en ansträngd situation, så är min bedömning att det i nuläget inte bör påverka vården för våra Gävleborgare i någon större utsträckning.

Med vänlig hälsning

Johan Kaarme, bitr hälso- och sjukvårdsdirektör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare