Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför bygger man vindkraft där behoven inte finns?

Frågor till Charlotta Unger Larsson, vd Svensk Vindenergi, som skrivit debattartikeln "Vindkraft är det bästa sättet att säkra elförsörjningen".

Jag är inte emot vindkraften, det jag vänder mig emot är varför ni inte bygger vindkraften där behoven finns, till exempel Mälardalen, som det påtalas i ett reportage i Arbetarbladet från Lingbo.

Det jag är intresserad av vad den faktiska kostnaden för vindkraften är i kw-timmar när allting är inräknat? Jag har försökt ta reda på kostnaden, det första hindret jag möter är sekretess på bidragen till vindkraftverken, men du, Charlotta Unger Larsson, kan redovisa bidragen för mig och allmänheten.

Det jag också försökt att ta reda på är kostnaden för utbyggnaden av elnätet på grund av att vindkraftverken placerats fel, i Norrlands inland i stället för Mälardalen där behoven finns. Det ligger inte på ditt bord, men som god informatör så kan du ta reda på kostnaden och redovisa den.

Som jag sa i början så är jag för vindkraft så jag hoppas det projekt som Skellefteåkraft håller på med blir lyckat, att kunna lagra energin från vindkraft.

Det måste vara något fel när 20 procent av min pension som är 10 000 netto i månaden går till elen. 

Lutfisktorparen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare