Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför inte bygga bostadsrätter på Nya Bruket i stället för att flytta skolbarn för att minska segregationen?

Annons

Läste ett långt reportage om utjämning av socioekonomisk plan av skolelever. Jag har en fråga till utredare och beslutande i denna fråga: Är det barnen i denna kommun som ska stå för förändringen?

Först skall barnen åka flera mil till skolan varje dag, genom att flyttas från till exempel Österfärnebo och Gästrike Hammarby. Den frågan var dessutom för att det inte kunde garanteras behöriga lärare i området, men kunde inte heller garanteras behöriga lärare dit de skulle flyttas.

Återigen krävs att eleverna ska flyttas från den ena skolan till den andra, såsom nu Jernvallsskolan till Björksätraskolan.

Hur skulle det vara om de beslutande i kommunen till exempel inte bara beslöt att det ska byggas bostadsrätter och "ålders+"-hus i centrala Sandviken.

Varför byggs inte till exempel bostadsrätter på Nya Bruket, Tallbacksvägen eller Södra Björksätra? Då sker omgående en minskad segregation. I stället för att det är barnen som skall kastas som vantar mellan olika platser, orter och skolor. Av dessa tvångsförflyttningar blir det dessutom mer oroliga barn som är mer kostsamt i längden för kommunen.

Inger Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare