Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför slår ni dikena rena från blommor och gräs mitt i sommaren?

Jag kom hem till byn Rönningen i Torsåker och såg att man slagit dikena under dagen, slagit dikena rena från gräs och alla vackra blommor! Det blommade för fullt när jag lämnade byn på morgonen.

Min fråga till Hofors kommun är varför? Varför slår ni dikena när det blommar som mest? Vad är anledningen till att ni inte kan vänta några veckor till det att det blommat klart?

Vi har en väldigt kort period i Sverige där vi kan njuta av alla dessa vackra blommor och grässorter. Bina behöver våra blommor för att ge oss tillbaka i alla dess former i näringskedjan.

Hur jobbar man med natur och ekologiskt tänk i kommunen?

Att hävda att man måste slå diken för att få bättre sikt efter vägarna ser jag som gammalt och förlegat! I dag är många av våra bilar höga och skulle det vara siktproblem vid en utfart eller korsning kan man väl kanske begränsa till den ytan efter en liten byväg.

Bonddottern som lever i storstaden större delen av året och vill njuta av vår vackra natur i barndomsbyn när jag har möjlighet!

Jessika Ervell

Fotnot: På grund av semestertider har Hofors kommun ännu inte svarat på insändaren.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare