Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför syns inte bussavgången överallt hos X-trafik?

Annons

Den 9 december 2018 försvann 6.35-bussen som går från Gävle Maxim mot Ockelbo, i X-trafiks reseplanerare/app. Nu kan man ju verkligen fråga sig varför allt annat finns med, men inte just denna tur!

Har vid ett flertal tillfällen kommunicerat med X-trafik och upplysningen och påtalat detta, men ingenting händer!

Så kom med ett riktigt argument till varför ni inte har denna tidsangivelse inne i systemet. Några halvtaskiga bortförklaringar från X-trafiks informationsansvarige köper vare sig jag eller andra pendlare mellan Gävle–Ockelbo!

Trött & besviken pendlare Gä–Obo

SVAR DIREKT:

Reseplaneraren på X-trafiks hemsida och i appen presenterar de snabbaste resorna som finns att välja mellan punk A och punkt B. Om du gör en sökning mellan Gävle Central och Ockelbo järnvägsstation visas de avgångar som passar bäst utifrån den tid du angett, oavsett om de är med buss eller tåg.

Anledningen till att bussen du efterfrågar inte presenteras är att restiden är längre med den än med tåg. Bussen avgår från Gävle Central kl 06.37 och kommer fram till Ockelbo kl 07.25, medan nästa SJ-tåg avgår kl 06.59 och är framme i Ockelbo kl 07.24.

Om du väljer bort SJ-tågen som färdmedel/trafikslag i reseplaneraren (SJ-tågen visas automatiskt), får du istället fram fler turer med busslinje 26. I appen kan du spara detta val så att SJ-tågen inte visas nästa gång du gör en sökning.

Andreas Eriksson, trafikutvecklingschef X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare