Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför tvinga barn att få sina liv förstörda i religiösa friskolor?

Annons

I Liberalernas debattartikel, "Etableringsstopp rår inte på extremisternas skolor", om religiösa friskolor vill man hoppas på att det politikerna säger här skulle komma att innebära att alla religiösa friskolor avskaffades. Men så är det självfallet inte. För att så ska bli verklighet krävs det politiker med mod och handlingskraft.

Redan när bland annat Björklund tog upp denna fråga häpnade man över falskheten och handlingsförlamningen.

Liberalerna, med flera partier, föreslår att nyetablering av religiösa friskolor skall förbjudas. Ja, tänk vilket kulturellt lyft detta skulle bli. Men i samma andetag som man föreslår detta säger man att de redan etablerade får vara kvar för vår feghet förbjuder oss att ta bort alla.

Vad innebär då detta?

Jo, först fördömer man religiösa friskolor – med all rätt – för att inte höra hemma i en kultiverad och civiliserad stat. Men i samma ögonblick tvingar man ett stort antal barn – främst flickor – att få sitt liv förstört i de kvarblivande religiösa skolorna. Detta är så totalt hänsynslöst och falskt att man häpnar. Man vet och påstår att dessa skolor förstör barn men ändå har man moral föreslå att de blir kvar och får fortsätta skada barn!

Denna fruktansvärda falskhet kan man knappast finna hos andra än svenska politiker.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare