Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varifrån tar Ockelbo kommun pengarna för att köpa Wij trädgårdar?

När man ser att nu Ockelbo kommun har köpt Wij trädgårdar så måste jag som född och uppvuxen, skattebetalare i kommunen ställa några frågor...

Om jag fattat rätt finns det Stiftelsen Wij trädgårdar och Wij Säteri. Ockelbo kommun har gått in med pengar i detta ett flertal gånger men hela tiden har det varit att täcka förluster. Nu betalar kommunen drygt 13 miljoner för detta och vem får pengarna?

LÄS OCKSÅ: Klart att kommunen köper Wij trädgårdar – så mycket kostar det skattebetalarna i Ockelbo: "En fråga där folk har olika uppfattningar"

LÄS OCKSÅ: Oppositionen sågar köpet av Wij trädgårdar – vill riva affären: "Bedrövligt beslut"

Det blir i min värld som monopol det vill säga man betalar skulder till sig själv, eller? Kommer Wij säteri och Stiftelsen att fortsätta som vanligt, eller?

Vart går våra pengar? Varifrån tar man dessa pengar då man annars säger att man inte kan till exempel höja löner för vårdanställda i kommunen?

Man får en ny person eller företag som ska stå för driften av verksamheten. Inkluderar detta restaurang, eller är det ett annat kapitel också? Vad är villkoren för detta? Står fortfarande kommunen för dessa lokaler och ny entreprenör för hyra eller? Man har haft en välavlönad vd och vart finns denna person i denna organisation?

I våra byar finns ett behov av lokaler, men där får man lite allmosor och får göra jobbet själva. Känns ju inte direkt demokratiskt eller?

Nu har sossarna med sitt stödparti makten men en fråga där folket är splittrad borde innebära att man gör en folkomröstning. Det verkar var en liten elitklick som ser allt med Wij-ögon och som skapar en majoritet för beslut på olika vägar som man själva kallar demokrati. Eller är vi andra en hop dumstrutar som inte förstår hur bra detta är?

sviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare