Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Världen behöver Grön Demokratisk Socialism med ett mänskligt ansikte

Coronaviruset har tagit mer än 150 liv i Sverige. Tänker på de närmaste. När denna globala pandemi drabbar hela världen, rik som fattig, hjälper vi varandra. I skrivande stund har 812 dött i Spanien. Egot är ute, att skryta över sin egen förträfflighet och rikedom är ute. Det enda sättet att skryta är att visa hur man hjälper andra. Det är arbetarklassen och invandrarna som på olika sätt omhändertar de smittade och skyddar oss från att bli smittade. Glöm inte det Åkesson.

Många kvinnor sitter och syr munskydd världen över. Visst är det problem för småföretagarna och de större företagen, arbetslösheten kan bli enorm. Inte bara i vårt land utan även globalt. I en värld där vi måste ta hand om varandra.

Klimatkrisen drabbar världens fattigaste, det ska vi nog inte skita i, i vår globala värld. Det blir lite patetiskt och pinsamt när en del politiker agerar mot några vindsnurror i ankdammens Gävle. Dags att se framåt i stället för bakåt. Barn och vuxna dör på grund av klimatkrisen och fattigdom. 15 000 barn under 5 år dör dagligen (Unicef). Hälften på grund av svält.

Det verkar som kapitalismen fungerar bäst i högkonjunktur, även om orättvisor skapas. Det behövs ett nytt synsätt. Kapitalismen kan inte ge framtida generationer ett drägligt liv. Sovjetdiktaturens omänskliga behandling av folket och dagens diktatur i Kina är inte heller något alternativ. Det är inte pengarna som ska styra världen, casinogolvet är inte framtiden. Det behövs ett nytt program för en hållbar ekonomi och en grundtrygghet som gör att vi kan bygga ett säkrare samhälle för kommande generationer. Kalla det gärna för en Grön Demokratisk Socialism med ett mänskligt ansikte.

Spartacus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare