Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värna mer om Sandvikens fina ytterområden innan de helt dör bort

Jag är en av få som jobbar i Gästrike-Hammarby, en vacker ort som kommunen håller på att ta ifrån det mesta. Först skolan och nu det senast att dra in all kollektivtrafik. I Sandviken har ett stort bygge startat. Det har skapat och kommer att skapa arbetstillfällen, vilket är bra, men tillbaka till Hammarby.

Jag pendlar med bil, naturligtvis då det inte går många bussar från Sandviken varje vardag. De senaste veckorna har jag både på morgonen och eftermiddagen fått möte med tunga fordon lastade med grus och sand från det sandtag som finns i Hammarby och som ska till bygget i Sandviken. Jag vet inte vad dessa åkare har för tidstvist men jag kan då säga att det håller långt ifrån den hastighet som är tillåten på dessa vägar.

Tanken för mig åter till de människor som bor i Hammarby, det är fortfarande många barnfamiljer. Om nu bussarna dras in, så kan jag tänka mej att vissa äldre barn och ungdomar vill cykla mer. Några cykelvägar finns ju naturligtvis inte och nu med den här tunga alltför snabba trafiken är det än fara för både bilister och cyklister att vara ute på vägarna.

Hur tänker våra politiker? Värna mer om våra fina ytterområden innan de helt dör bort.

Från en Sandviksbo som värnar om hela kommunen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare