Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värna våra skattemedel – stoppa planerna på ett "Dödens hus"!

Precis som andra har jag åsett politikertjafset om hur och var de anser att vi medborgare lämpligen ska dö. Allt ska dessa politiker numera lägga sig i. Nu är plötsligt modeordet för politikerna ”Hospice”. Det är väl ingen som tror att en politiker har en rimlig aning om det här?

Mig skulle det passa perfekt att lämna in när jag är ute och rastar jyckarna. Plötsligt hjärtstopp. Knall och fall.

Dig skulle det passa att dö på sjukhuset i närvaro av doktorer och andra vitrockar. Eller om du är så lagd, med en svartrock och några goda ord på vägen.

Någon annan föredrar att sköta sista färden hemifrån sängen, tillsammans med äkta hälften.

Men att ovillkorligen bygga ett nytt och kostsamt ”Dödens hus” i Gävle är en oseriös fantasi som ska bekostas med mer skattepengar. Alltid mer skattepengar. Alltid från folk utanför centrala Gävle.

Offentliga skrytbyggen i Gävle har många fått alldeles nog av. Det är ju helt vettlöst att pumpa in massivt med skattemedel i ett nytt jättebygge i centrala Gävle, utan att behovet finns, samtidigt som det måste sparas i sjukvårdsverksamheterna runt om i övriga Gästrikland. Så kallade borgerliga politiker borde veta bättre, än att hantera skattemedel så vårdslöst.

Se istället till att folk får dö värdigt, antingen på ett befintligt sjukhus eller hemmavid. Det är vad jag och du betalat skatt för under ett helt yrkesliv.

Nu hinner jag inte skriva mer, för nu vill jyckarna ut och gå. Två terrier.

Hundägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare