Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem ansvarar för att ingen får en plåt i huvudet på Alderholmen?

För några veckor sedan upptäckte jag att en plåt sitter lös och slänger i vinden, högt uppe på silon på Alderholmen. Då jag genast insåg risken med detta och vad som kan hända om plåten blåser ner, kontaktade jag kommunens kundtjänst om detta, med bifogat foto. Frågan skickades vidare till kommunens markförvaltare som svarade:

”Då denna byggnad ligger på en tomträtt som en privatperson äger för tillfället, kan inte Gävle kommun göra något åt problemet.” 

Vi har kunnat läsa i tidningen att denne tomträttsägare gått i konkurs och för en tid sedan försökte Kronofogden för bankens räkning sälja silon. Då tomträttsägaren är ålagd att riva byggnaden, vilket beräknas kosta ett tiotal miljoner kronor, avrådde Gävle kommun från att köpa silon, i den händelse någon skulle vara intresserad. Nu blev det ingen affär. Men plåten sitter fortfarande lös, affär eller ej, och risken består. 

Häromdagen passerade jag på min vanliga runda och kunde då konstatera att en ännu större del av plåten nu lossnat. Den flaxade i blåsten, med ett olycksbådande klonkande.

Vem har under rådande omständigheter ansvaret om en olycka i träffar? Detta bör åtgärdas snarast, varför torde vara uppenbart. 

Camilla Dal, flanör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare