Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem ska finansiera alla vindkraftverk utanför Gävle?

Några frågor till Svea Vind Offshore.

Nu har ett så kallat samråd hållits i Norrsundet med Svea vind offshore. Lite tveksam om ordet kallas samråd, enligt artikeln i Arbetarbladet verkar det vara mer en monolog.

En fråga till Svea vind: Vem kommer att finansiera bygget av alla 300 meter höga vindkraftverk utanför Iggön och norrut? Var kommer elen att levereras och vem kommer att bli ägare? Kommer dessa byggen att vara finansierade med skattepengar?

Tydligen tas ingen hänsyn till fågellivet och fisket i området och övriga störningsmoment som ljud, ljus, med mera, för boende.

Enligt den senaste årsredovisningen för 2018 redovisas intäkter på cirka 7 mkr för konsultationer. Kraftig ökning från 2017. Kan inte kräva att få svar för vad konsultationer avser. Funderar bara eftersom inget hänt ännu med byggandet.

Jag har tidigare efterlyst vilka miljökonsekvenser som gjorts för dessa byggen. Det är många ton armeringsjärn och betong som kommer att gå åt, liksom transporter (tillverkningen av vindkraftverken sker bland annat i Kina), med mera.

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare