Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi får inte glömma att diskutera hållbara energislag

Vi samtalade om olika energislag i dag och jag vill skriva om det. Det är ett intressant och betydelsefullt ämne. Kol och olja har ju till stor del förstört jordens klimat – och vi har äntligen förstått och försöker begränsa. Solceller är populärt nu, verkar väldigt bra, men hur är det med olika material i dem? En del farligheter om jag förstår rätt.

Vattenkraft, den har vi haft länge, utbyggnader av våra älvar – andra nackdelar? Vindkraft, mycket resonerande om den nu. Inom en kilometers avstånd från ett vindkraftverk påverkas människors sömn, inklusive djupsömn. Ljud kan också störa. Illa för dem som drabbas. Sen har vi återvinningsfaktorn när det blir dags.

Vågkraften verkar inte vara i hetluften nu. Kärnkraften är under avveckling, och måtte den aldrig dyka upp igen med alla sina problem.

Både Gävle och Sandviken har ju bundit upp sig till Microsofts etableringar. Jag anser att mycket mer forskning behövs om både strålning och energiförbrukning.

Mitt stora MEN är; vart tog alla råd och förhållningssätt omkring vår egen energiförbrukning vägen? De fanns i ganska stor omfattning för en tid sen. Vad vi kunde göra i våra hem och i vårt livssätt för att spara på elen. Är det några av de borgerliga partiernas försiktiga antydningar om förnyad kärnkraft? Verkar ha fått dra sig tillbaka i pandemitider, men dyker säkert upp igen så småningom.

Kan vi inte hjälpas åt att vara sparsamma? Göra allt vi kan?

Gunvor Gunnarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare