Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi finns här för er nu – finns ni där för oss sedan?

I dessa coronatider säger experter att det fortfarande finns kapacitet för fler sjuka,  IVA-plaster trollas fram och avdelningar görs om till covid-avdelningar. Ingen undrar var personalen kommer ifrån. Allt är frid och fröjd. Experterna fixar det här. Realitet check! Redan innan krisen var sjukvården hårt pressad. Rop från ”golvet” nådde aldrig hela vägen upp. Politiker använde löften om bättre arbetsförhållanden och bättre sjukvård som valpropaganda för att vinna väljare, sedan tystnar alla dessa löften.

Belastning har ökat avsevärt de senaste månaderna. Vi höjer inte våra röster nu, vi biter ihop, vi har inget val, vi gör det vi gör bäst – ta hand om sköra och sjuka. Jag beundrar alla mina kollegors flexibilitet att hoppa in på andra avdelningar, för deras uppfinningsrikedom och för alla hundratals omprioriteringar de tvingas göra. För att de  är humana i en  inhuman miljö. Ni imponerar med den energi som ni har när ni uthärdar alla övertidstimmar.

Jag ser er gråta av utmattning, tårar av frustration. Ni spendera så mycket tid på er arbetsplats att det känns främmande att komma hem. Ni är oroliga för att ta med er smitta hem till  familjen. Oavsett så stångas ni vidare för folkets skull för att ta emot  de som behöver er. Ni finns där. Frågan är hur länge ni orkar detta tempo. Vi uppskattar allt stöd och all heja-rop från alla privatpersoner, företag och organisationer, men jag har bara en enda önskan: När krisen är över, höj era röster för mina fantastiska kollegors skull!

Från insidan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare