Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi har mycket fint i vår stad – inte bara elände

Annons

Svar till Lasse Ekstrand: Urinnevånarna har berövats sin stad

Efter att läst denna insändare får man en funderare över varför en del enbart ser det negativa i vår stad. Och de aviserar det som det enbart är brottsligheten som härskar.

Man bör inte betrakta sig som ett offer, det gör en bara rädd och det begränsar ens liv. Man går och är rädd för något som kanske aldrig händer. Men ni ser inte de fina i vår stad, då får ni börja se er om för vi har mycket.

Visst, det kan bli mycket bättre, men tiden är också en annan. Vi som är äldre ser på ett visst vis och undrar om vi inte vill ha det som när vi var mitt i livet. Och det kan vi nog glömma, för de som kommer nu är friare och törs ta mer plats än vad vi gjorde. Men vi har också börjat lära oss. Jag ser på ungdomen och försöker ta efter.

Men en sak som förvånar är att när man står i kön och skall kliva på bussen ställer de flesta ungdomar sig åt sidan och låter mig och andra äldre kliva på före. Men märk väl – en äldre kan nästan knuffa undan en för att komma först. Undrar om de tror att de inte skall komma med bussen. Dessutom har hur många som helst rest sig i bussen så jag och fler äldre med mig för en sittplats. Men däremot var bussen full när jag skulle åka från Söder ner på stan och det satt en äldre dam på den yttre platsen och den inre var tom. Jag frågade om jag kunde få sitta där. Vet ni vad gumman sa? Om du kan hoppa över mig.

Så där är det stor skillnad på de yngre och de äldre. Kommer aldrig att glömma denna gumma hon var dessutom yngre än mig.

Gittan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare