Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi har utsatts för ett experiment som har urartat

Sverige gick sin egen väg i pandemin och nu står vi här med flest döda per capita. Varför tog inte vår statsminister ansvar för vår befolkning på samma sätt som andra länders ledare gjorde? Varför kan man inte lyssna på någon annan än FHM? Varför förringas kunskaper och erfarenheter från andra forskare och experter både i och utanför Sverige?

Och den utlovade immuniteten, som motiverade de höga dödstalen, verkar avlägsen. Det är många som fått sätta livet till på grund av FHM:s felaktiga prognoser och teorier och regeringens brist på handlingskraft. Vår befolkning har utsatts för ett experiment som har urartat. Det finns många statligt anställda som blivit omplacerade eller avskedade för mindre, men i det här fallet ifrågasätter man inte ens FHM:s så kallade experter.

Vi kommer att bli ihågkomna av eftervärlden som landet som visste bäst, gick sin egen väg och vägrade lyssna på andra, och till följd av detta dödade störst andel av sin befolkning bland alla länder i världen.

Så kliv av era höga hästar! Ta hjälp från våra nordiska grannländer och Tyskland innan det är för sent. De har lyckats med det vi inte lyckats med, bekämpa smittspridningen och hålla nere antalet döda i väntan på ett vaccin eller medicin.

Bengt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare