Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi känner oss överkörda efter beskedet om omorganisation på Persgården

Annons

Öppet brev till Socialnämnden Hofors Kommun.

Den 18 februari var all personal på äldreboendet Persgården Hofors kallad till ett stormöte. På mötet blev vi informerade om en stor omorganisation där personal från alla tre avdelningar skulle blandas och bilda tre nya personalgrupper. Detta besked skapade stor oro och mötte massivt motstånd.

Möten mellan facket Kommunal, arbetsplatsombud från Persgården, chefer och andra tjänstemän från kommunen har hållits men resultatet har varit detsamma. Förändringen ska ske oavsett vad personalen tycker och känner. Vi personal ville också ha ett möte där ni politiker var representerade men det blev vi nekade.

Måndag 25 mars var det åter stormöte där de nya grupperna presenterades. Frågor om varför detta måste ske lämnades obesvarade eller med svar som inte motiverar denna åtgärd. Denna omorganisation har nu resulterat i att flera är sjukskrivna på grund av oro och ångest för vad som komma skall. Många mår väldigt dåligt men försöker ändå jobba. Andra pratar om att säga upp sig.

Socialnämnden beslutar ju om pengar till äldreomsorgen. Står ni bakom och försvarar och backar upp chefer och tjänstemän på kommunen som beslutat om denna åtgärd? Kan ni tycka att det är förenligt med kommunens värdegrund, respekt, ansvar och professionalism att köra över personalen på det här viset?

Kommunen profilerar ju sig också som vänligast i Sverige...

Som personal är vi mycket mån om våra boende och gör allt vad vi kan för dem. Vi känner oss dock ensamma och hjälplösa i detta. Vi är rädda att vården/omsorgen på Persgården kan bli urholkad om många är sjuka eller slutar sin anställning.

Vi hoppas på ett svar från er då vi inte fick till det möte vi önskade och där vi kunnat ställa dessa frågor.

Personal på Persgården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare