Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste skydda vårt dricksvatten med alla medel vi kan

Svar till Daniel Olsson: Samhällsbyggnadsnämnden har betonat vikten av extrema skyddsåtgärder

Du sätter själv fingret på det en snabbt växande skara Gävlebor försöker lyfta, att vi måste skydda vårt dricksvatten med alla medel vi kan. Du skriver att det finns en risk, en risk som oavsett säkerhetsåtgärder inte helt kan byggas bort. Alternativet skulle vara ”ett mycket stort antal dieselgeneratorer”.

Det i sig sätter också fingret på en annan aspekt som vi måste lära oss att hantera – när två hållbarhetsaspekter ställs mot varandra. Vi pratar med rätta mycket om klimatfrågor, men miljö har fler delar än så. Jakten på minskade utsläpp kan inte gå ut över andra delar, vi måst klara av att se till både minskande koldioxidutsläpp OCH säker vattenförsörjning på samma gång.

Vi kan bättre än att välja mellan pest eller kolera. Det står inte heller mellan två val, det finns också andra förslag på lösningar. Varför ställer inte kommunen krav på en faktisk hållbar lösning på energiförsörjningen?

Sofia Lindström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare