Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi ser stickmyggen som vår fiende

Myggbekämpningen är beviljad, men inte inom Spjutholmens reservat. Vi som bor och vistas i detta vackra område i Norduppland ser stickmyggen som vår fiende. I dessa coronatider, mars–april när vi äldre 70+ ej ska resa eller träffa familj och utomstående har nu tiden gett oss möjligheter att vistas i naturen. Men när nu stickmyggen kommer, hur blir då vår vistelse ute i naturen under maj–augusti?

Varför behöver vi stickmyggen i vår biologiska mångfald? Enligt forskning för myggen vidare sjukdomar som malaria, zikaviruset, harpest och ockelbosjukan. Ansvarig myndighet för myggbekämpningen kan lugna oss att dessa stickmygg ej för cornoaviruset vidare från individ till individ.

Men vem kan försäkra oss när nästa pandemi sprider sig över världen, att inte stickmyggen då för viruset eller bakterier från individ till individ?

1941

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare