Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi ska vara tacksamma för all invandrad personal

Svar till "SD: Äldreomsorgen är inte en integrationsåtgärd":

Jag tycker att ni till stor del har missat poängen med detta problem. Rekrytering av ny personal till äldreomsorgen är ju svår idag, som alla vet. Ett arbete med låg lön, usla arbetstider och låg status lockar inte ungdomar längre. Ska man sätta sig på skolbänken några år hägrar ju en bättre framtid än den äldreomsorgen erbjuder. Jag menar att problemet ligger där.

Man behöver förbättra villkoren för personal inom hemtjänst och äldreboenden. Först då kan det bli en mix av människor, yngre - äldre, utlandsfödda - svenska.

Vi ska verkligen vara tacksamma för all invandrad personal. Utan dem skulle inte äldreomsorgen gå runt idag. Visst finns det problem ibland när det gäller språket. Och det är en utmaning för både oss infödda svenskar och utlandsfödda svenskar. Men vi jobbar hela tiden med detta och vi måste ju klara det. I annat fall står äldreomsorgen inför mycket större problem. Megastor personalbrist!

På tal om vad som anstår ett välfärdsland som Sverige; då tycker jag att vi ska ha både en trygg äldreomsorg och en vettig integration där människor som flytt från krig och förföljelse blir bemötta med omtanke. Vi bör hjälpa dem in på arbetsmarknaden. Det är vår förbaskade skyldighet!

Monica Eriksson, undersköterska inom äldreomsorgen i Sandviken.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare