Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi som inte bor på Hyttgatan vill bli bekräftade – våra liv har ett lika värde

Svar till Conny Grönberg (L): "Vi har olika uppfattningar om Storviksbadets status"

Först vill jag tack dig för att du faktiskt gör ditt jobb som politiker. Du svarar! Det är ovanligt, tyvärr, och det påverkar vår demokrati negativt.

Sedan så har Storviksbadets framtid flera bottnar som jag ser det. Frågan i sig har en demokratisk problematik när medborgarnas generella uppfattning är – och har varit – att allting skall ligga centralt i Sandviken. Och när det läggs ut på remiss så är det inte någon som direkt frågar eller tar in underlag för vad vi tycker. Och oavsett så har ni en bestämd uppfattning redan som är omöjlig att påverka (som vi medborgare tänker).

Detta skapar distans mellan er folkvalda och oss som röstar då vår relation inte bara handlar om valdagen. Demokrati och medbestämmande är en dynamisk process som pågår hela tiden och motsatsen föder missnöjespartier och det är/blir en dyr skuld att betala i långa loppet.

Vi har just nu många frågor där vi som inte bor på Hyttgatan i centralorten Sandviken känner oss åsidosatta: bad, skolor, kommunikationer, gatubelysning, cykelbanor. Att ha ett värde, känna sig respekterad handlar om att bli bekräftad. Vi som inte bor på Hyttgatan vill bli bekräftade. Vi vill känna att våra skattepengar är lika mycket värda som den som bosätter sig i centralorten. Våra liv har ett lika värde.

Dina kollegors tystnad är ett hot mot demokratin, till det samtal som skall följa i allt och skapa en delaktighet. Ni kommer se det på valdagen. Synd bara om vårt humanistiska samhällsideal försvinner.

Michael Arvidsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare