Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilket bra förslag av Lars Beckman!

Annons

Ett kanonförslag av Lars Beckman, för att få ner bidragsberoendet.

Varför inte utveckla din tanke, där de som går på försörjningsstöd måste utföra en enkel arbetsuppgift för att få sitt bidrag och uppehälle. Att bara passivt sitta hemma och få pengar leder till passivitet och bekvämlighet medan vi som sliter våra timmar känner en orättvisa.

Självklart ska det inte vara heltid eller allt för avancerat, men ändå så att den bidragstagande måste kliva upp på morgonen och få rutiner. Jag vill påstå att samhället och den enskilde skulle ha nytta av detta ur ett mänskligt perspektiv. Att få delta i en gemenskap, känna sig uppskattad och behövd, men även ges möjligheter att skapa nya kontakter på arbetsmarknaden.

Uppgifter kan till exempel vara att gå promenader med äldre och åka hem till dem och umgås. Hjälpa ungdomar med läxor, vara rastvakt på skolor. Assistent åt undersköterskor/sjuksköterskor. Till exempel dela ut mat på sjukhusen, stötta de som kommer in ensamma på akuten och vara behjälplig ur ett medmänskligt perspektiv.

Det humanitära prioriteras inte idag på arbetsplatser inom kommunerna. Att ge de som redan har ett bidrag en uppgift som innebär att vara social hjälp för de som verkligen behöver det menar jag skulle öka alla de inblandades psykiska hälsa.

MissTeacher

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare