Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vissa barn har svårt med sommartid/vintertid

Visst är det mycket tal om sommartid och vintertid.

Jag har jobbat som lärare i många år, och plötsligt kom sommartiden!

Två saker vill jag berätta. Det ena är att i skolan finns barn som har svårt med den tiden som solen och väderstrecken ger oss. Den som alla solur utomhus visar. Lite arbetsamt för en del att vakna till och vara förberedda för fokus i skolan. Då blev sommartiden ännu en utmaning för dem.

Sen finns det en rolig vers som jag brukar använda för att lättare lära ut väderstrecken: "om jag står vänd så här, och solen värmer nacken, då har jag norr så där, likt skuggan upp på backen. Och öster är åt höger och väster är åt vänster". Detta kan man göra kl 12 på normaltiden.

Så eftersom detta är Arbetarbladet så är det också en intressant vetskap, att det handlade om företags vinster att förskjuta tiden. De märkte att resultat i företag blev bättre om vi alla börjar dagen en timme tidigare. Vi, folket, fick inte vara med att bestämma! Överheten styr!

Karin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare