Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 år, cyklist och kränkt!

Annons

Jag är 13 år, jag är cyklist och jag är kränkt! Jag och min vän har minst en träning per dag och vi cyklar dit varenda gång, året runt. De tar allt mellan 15 och 50 minuter att cykla beroende på plats för träningen.

Nu i tisdags (24 november) när vi kom fram till vår träning på Borgarskolan så står det flera bilar framför cykelstället så att vi inte kommer in med våra cyklar. Vi blir självklart upprörda och eftersom min cykel inte har något stöd blev vi tvungna att gå runt hela skolan och ställa cyklarna på andra sidan.

När vi kom tillbaka från träningen så var några av förarna till bilarna där. Det var föräldrar till barn som vi tränar med. Jag frågade dem i en snäll ton om de visste att det var en cykelparkering och om de kunde stå någon annanstans nästa gång. Till svar fick jag höra att jag var en bitch, en uppkäftig unge och att de sket i om jag fick en parkering till min cykel eller inte. Jag tog mycket illa upp men samlade ihop mig och gick därifrån.

Jag känner mig kränkt. Vuxna människor som klankar ner på barn med fula ord. Olagliga bilister som klankar ner på lagliga cyklister. Om jag hade ställt mig på en bilparkering skulle det bli en helt annan hysteri. ”Cyklist stannar för bilist javisst” glöm inte bort att det är vi cyklister som är framtiden. Jag är cyklist och jag är stolt över det!

Uppkäftig unge

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons