Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abdikera alternativt avsättas!

Annons

Nu måste kungen abdikera alternativt avsättas.

Nyligen besökte kungen Saudiarabien. Besöket föranleddes bland annat av att han på eget initiativ (Enligt UD. Skulle det vara på UD:s initiativ bör även Bildt avgå) hade bestämt sig för att ge Saudiarabiens kung Abdullah ett förtjänstecken – bronsvargen. Visserligen bara en scoututmärkelse men inte desto mindre en skam för Sverige.

Jag skrev senast härom dagen om det fruktansvärda förtryck kvinnorna utsätts för i bland annat Saudi- arabien. Sharialagen styr ”rättsväsendet”. Prygel, stening och halshuggning är straff kvinnor utsätts för. För handlingar som inte är straffbara i en demokrati. Det är inga överord att påstå att Saudiarabien är en av de värsta diktaturerna i världen. Det är heller ingen överdrift att påstå att det pågår ett krig mot kvinnorna.

När vi mot bakgrunden av detta får veta att Sveriges statsöverhuvud hyllar en sådan fruktansvärd diktator känner man såväl vrede som skam. Den fråga man måste ställa är ju om kungen är både döv, blind och oförmögen till medkänsla för de förföljda kvinnorna.

Med en annan utrikesminister än den internationella scenens största narr – Carl Bildt – skulle detta inte hänt även om kungen med sin handling visat att han är helt oförmögen och omdömeslös att förstå situationen.

Kungens handling är en fruktansvärd kränkning av alla förtryckta kvinnor. Jag ber därför alla – kvinnor såväl som män – skicka omgående ett mail till hovet där ni uttrycker er vrede över detta fruktansvärda svek mot demokratin och alla förtryckta kvinnor och män.

Olle Ljungbeck, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons