Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholproblem drabbar alla!

Jag har alkoholproblem. Jag har varit helnykterist sedan jag var 15 år gammal, men ändå har jag stora alkoholproblem. Hur kan det hänga ihop?

Annons

Det är enkelt. Alkohol är inte vilken vara som helst. Alkoholens negativa konsekvenser drabbar fler än de som väljer att konsumera det.

Mina och dina – våra, alkoholproblem består bland annat i att 45 miljoner av våra skattepengar går till att betala sjukhusvård för de som blir våldtagna eller misshandlade på grund av alkohol. 45 miljoner som skulle kunna användas till bättre vård av gamla och sjuka, som nu rinner ut i rännstenen ihop med blodet hos de som får på käften på fyllan.

Våra alkoholproblem består också i att 15 000–20 000 bilförare varje dag kör fulla på våra vägar, och riskerar att skada både sig själva och andra.

Våra alkoholproblem är också att det i dag växer upp två, tre barn i varje skolklass som har någon närstående som utvecklat ett missbruk, och får leva med den otryggheten och osäkerheten hela sin uppväxt.

Alkoholens trista konsekvenser är inget som drabbar en, det drabbar oss alla.

Därför måste lösningen också vara gemensam för oss alla.

Enklast, och effektivast, är att vi sänker den totala konsumtionen av alkohol i samhället. Då sänker vi också den totala omfattningen av alkoholens skador.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons