Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla hälsocentraler har överenskommelse

Annons

SVAR TILL

”Hans Brandt”,

4 november

Vi beklagar om du och din hustru upplevt ett dåligt bemötande från Carema hälsocentral. Troligen är det så att vi misslyckades med att förklara hur hälsocentralerna i Gävle valt att hantera hembesök för patienter som bor på andra områden än där de är listade. Gällande hembesök har alla vi hälsocentraler i Gävle en gemensam överenskommelse om att den hälsocentral som ligger närmast patientens hem gör hembesöket, oavsett var patienten är listad. Vi på Gävle HC borde naturligtvis ha ombesörjt kontakten med Sätra HC och inte bara hänvisat dig vidare.

För närvarande ansvarar de olika HC för hembesök i ett visst geografiskt område och för er del är det alltså Sätra hälsocentral som gör detta. Alla hälsocentraler hjälps åt i samarbetet, både de som drivs av privata vårdgivare och av landstinget. Tanken är bland annat att patienten ska kunna få snabbare hjälp samt att spara tid genom att resorna blir kortare.

På andra ställen i länet har man valt att hantera detta på annat sätt och vårt hälsovalskontor ser positivt på att även vi i Gävle i framtiden gör hembesök till våra respektive listade patienter oberoende av var de bor.

Om ni har ytterligare funderingar, kontakta mig gärna så kan vi reda ut saken.

Maria Pierrou

verksamhetschef Carema HC Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons