Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen lurar svenska folket... igen

Annons

Alliansregeringen lurar det svenska folket, igen. Motiven till Sveriges insats i Libyen är helt andra än vad regeringen uppger.

Vem som helst borde kunna inse att Sveriges bidrag till Libyenaktionen gör varken från eller till. Detta av den enkla anledningen att större delen av västvärlden med USA i spetsen har ställt hela sin krigsmakt till förfogande för uppdraget. Det Sveriges åtta plan kan bidra med är därför helt försumbart.

Motiven till Sveriges insats är för det första att – trots att 65 procent av Sveriges folk inte vill ha en anslutning till Nato – Alliansregeringens partier på alla sätt söker få med Sverige i Nato och en västlig krigsorganisation. Det andra motivet är att Alliansregeringen vill använda Libyen som en annonspelare och visa att de svenska planen är stridsdugliga och därmed få sälja så många plan som möjligt.

Den fråga man måste ställa sig är också varför väst talar storvulet om att rädda Libyens folk.

Det finns ju ett stort antal länder där det händer precis samma saker som i Libyen – en diktator och hans anhang dödar eller svälter ihjäl sitt folk. Kan det vara som i Irak att de stora orden om att rädda civilbefolkningen inget annat är än en förevändning för att trygga Libyens oljereserver till väst? Varför inte också Syrien, Nordkorea etcetera?

Aha, där finns ju ingen olja! Håkan Juholt gör därför helt rätt och hans initiativ att dra tillbaka planen bör ges ett stort folkligt stöd.

Vänsterpartiet och Miljöpartiet vacklar i frågan. Ställer de inte upp på Juholts linje är de inte längre trovärdiga.

Olle Ljungbeck, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons