Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd belöningen rätt!

Plågsamt, klumpigt och onödigt! Fylleryck? Protesterna mot dödandet av vargtiken är såklart befogade, men hur var det i höstas?

Annons

En trafikskadad varg fick kravla sig runt i skogen under tre dygn för att ansvarig tjänsteman inte beviljade avlivning på plats. Ingen belöning och ytterst lågmälda protester, eller missade jag rubriken? 52 000 kronor i belöning till den som kan avslöja personen på länsstyrelsen, så att denna kan dömas för tjänstefel?

Att privatpersoner nu ställer ekonomiska medel till förfogande är förvisso bra men jag kan lova att de pengarna behövs bättre i skogen (gärningsmännen har nog ändå nyktrat till, ångrat sig och slutat ”jaga” med skoter). Rådjur, älgar och andra djur behöver all hjälp de kan få denna andra svåra vinter i rad. I synnerhet sedan Naturvårdsverket fattat ett principbeslut att utrota den mellansvenska rådjursstammen (endast spillror kvar av rådjursstammen, kombinerat med obefintlig reglering av lodjursstammen).

Så pallra er ut i skogen och gör lite nytta, om inte annat för att lo och varg ska ha något att äta i framtiden, eller ska även de svälta ihjäl?

Fast troligare är väl att vi fortsätter som hittills. Att markägare/jägare upplåter mark åt statens vilt, att markägare/jägare tvingas se klövviltstammarna förintas av rovdjur samtidigt som mark- ägare/jägare avsätter 300 miljoner per år (minst) till viltvård. Allt detta medan Rovdjursföreningen, Naturskyddsföreningen, Wolf Army med flera bekvämt sitter kvar bakom tangentbordet och spyr galla över de ”blodtörstiga lustmördarna som bara vill fylla frysen med viltkött”.

Hellre ett rådjur i handen än tio lodjur i skogen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons