Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det en merit att 15 personer i Gävle är ”akut bostadslösa”?

Annons

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Är det en merit att endast 15 personer i Gävle är ”akut bostadslösa”. Som jag ser det ska det vara nolltolerans på att någon människa över huvud taget ska behöva sova ute. Så vida det inte är ett eget val.

Sedan verkar det inte heller vara något större problem enligt Wolther Planck, enhetschef på soc biståndsenhet (i Arbetarbladet 12 januari): ”De flesta löser det genom att bo hos vänner”!

Sist han kollade, 2009, var det fyra personer som låg och sov i portar. Hallå, det är 2012 nu.

Vad det sedan gäller Lars Gyllin, bostadskonsult på Gavlegårdarna, föraktfulla uttalande om att ”i dag är det många ensamstående mammor som strulat till ekonomin”. Skulle vara väldigt roligt om han ville utveckla vad han menar med ”strular”. Menar han att de får skylla sig själva? Tar han reda på varför de ”strular” med ekonomin? Med dagens politik, har klyftan mellan fattiga och rika ökat och framför allt barnfattigdomen där det ingår många ensamstående mammor. Om han tycker det är att ”strula” kanske han är fel man på de jobb han har som bostadskonsulent.

Nej, herrar, skärp till er! Var inte nedlåtande bara för att ni har ert på det torra. Se hur det ser ut i EU och framför allt i Grekland. Där hamnar rik som fattig på gatan, så det är ju ingen omöjlighet. Men då har ni nog en annan syn på saken.

Inger J, med eget boende men ändå medmänniska och ibland ”strulig” ekonomi!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons