Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är detta att hålla löften?

När vi hyresgäster fick vetskap om att Gavlegårdarna skulle sälja ”våra” hem, blev det stor ilska och oro. Informationen om försäljningen fick vi hyresgäster via media, inte från Gavlegårdarna.

Annons

Den lokala styrelsen för oss hyresgäster fick efter mycket arbete till en infomationsträff där delar av Gavlegårdarnas bolagsstyrelse medverkade. Vid detta möte utlovades från bolagsstyrelsen att vi hyresgäster inte skulle få någon förändring i boendet efter att vi fått en annan hyresvärd.

Löftet var att vid en affär ska garantier finnas med i köpeavtal med den nya hyresvärden som ger samma möjligheter för oss hyresgäster som i dag. Detta lät ju bra och många av oss hyresgäster gick från mötet något lugnare.

Vid informationsmötet 2 juni, där ledningen för Galegårdarna med Jan Hugg i spetsen presenterade vår nye hyresvärd, gavs inga sådana löften. Många av oss hyresgäster som var där fick också känslan att den nye hyresvärden inte ens fått information om avtalen som ger oss möjligheterna att påverka vårt boende. Det besked som gavs var att fram till årsskiftet kommer inga större förändringar att ske. Ett halvår. Är detta att värna om sina hyresgäster och hålla givna löften?

hyresgäst i försålt område

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons