Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är detta fair play, Sandvik?

/

På Sandvik Mining & Construction pågår förhandlingar om de lagda varslen.

Annons

Enligt rykten vill SMC sätta LAS helt ur spel och enbart behålla personal med CNC-kompetens, ett krav som SMC ställt för att få anställning under senare år men vägrat utbilda redan anställda i. Detta innebär att lagen om återanställningsrätt i praktiken blir värdelös för saknar du kompetensen kan du inte bli återanställd.

Vidare har samtliga kollektivanställda anklagats för att vara fuskare med den tidsbank vi haft som egen inarbetad tid.

Några har fuskat men i stället för att ta itu med dessa (något som tyder på inkompetent ledarskap) utfärdades en kollektiv bestraffning och tidsbanken drogs in.

SMC hotar med sämre skiftgång som innebär nattarbete om vi inte accepterar det lagda förslaget som innebär tio timmars arbetsdag flera dagar i veckan. Ingen förståelse tas till ensamstående föräldrar eller de som åker buss till jobbet.

Sandviks uppförandekod förespråkar Fair play, Team spirit och Open mind, något som SMC inte verkar ta till sig när det gäller sina egna anställda.

Sandvik har som företag haft rykte om sig att ta hand om sina anställda och har varit en bra arbetsgivare men håller effektivt på att raserar detta genom att låta Ericssonandan ta över.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons