Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Sverige en fristat för krigsförbrytare?

Enligt Amnesty international befinner sig ungefär 1 500 krigsförbrytare i Sverige. 3 februari släppte Amnesty en rapport om brister i den svenska lagstiftningen både när det gäller möjligheter att lagföra personer som gjort sig skyldiga till grova internationella brott och för brottsoffer att få upprättelse.

Annons

Amnesty kritiserar Sverige för en lång rad brister när det gäller brott som folkmord, brott mot mänskligheten, krigsbrott och tortyr. Alternativet att vår regering helt enkelt tillåter dem fortsätta gå fria, är i mina ögon fullständigt orimligt.

Sverige borde utvisa krigsförbrytare som gjort sig skyldiga till mord och tortyr. Det är hög tid att Sverige, som är ett föregångsland när det gäller att bekämpa straffrihet för grova människorättskränkningar internationellt, nu också förändrar den svenska lagstiftningen så att den anpassas efter de krav som ställs i folkrätten och den internationella straffrätten. Om vi inte gör något för att ställa dessa personer inför rätta kan internationella brottsmålsdomstolen, ICC, begära att de flyttas till Haag.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons