Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är västerländsk rättvisa bättre?

Annons

När USA dödar kvinnor och barn som om de vore flugor tiger såväl politiker som medierna. Från USA är enda reaktionen – vi ska utreda saken.

Om däremot Ryssland eller någon annan stat utanför Europa agerar liknande eller inte ens lika allvarligt då ska de omedelbart ställas inför krigsförbrytardomstolen.

Min mening är inte att försvara några som helst förbrytelser från vilken sida de än utförs. Men det minsta man kan begära är att krigsförbrytare om de är amerikaner, ryssar, araber etcetera behandlas lika oavsett vilket land de tillhör. Men som verkligheten ser ut i dag kan USA genomföra den ena massakern efter den andra utan att ställas till ansvar.

Väst har för länge sedan överskridit den gräns där det går att hävda att denna del av världen har ett högre rättsmedvetande än utanför USA och Europa. När det gäller krigsförbrytelser avgör väst ensidigt om de ska klassas som sådana eller inte. När USA stödde störtandet av Allende accepterade man utan vidare att Pinochet mördade sitt eget folk därför att USA hade ett egenintresse av att Allende röjdes ur vägen. Nu bombar man Libyen därför att USA har ett egenintresse av att Kadaffi störtas.

Olle Ljungbeck, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons