Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Att bo i Gävle är lite som att leka hela havet stormar"

Annons

Jag känner mig lite som fågeln på jul i Kalle Anka, lite lätt förvirrad. Vad händer i Gävle? Vet man ens det själva? Det verkar vara en enda röra med omflyttningar, nya organisationer och så vidare. Nu ska Helén Åleskog bli chef för styrning och stöd.  Är hon inte hon biträdande kommunchef och chef för kommunledningskontoret? Kommer de andra titlarna att försvinna och lönen sänkas för henne? För hur många uppdrag kan en person ha, vi har bara 24 timmar per dygnet även i Gävle.

"Rockad i Gävle" skriver GD. Det är en term som används bland annat i schack, där man i ett drag byter plats på kungen och tornet, i det här fallet i kommun blir det väl "drottningen", för att vara lite ironisk. Nu är det ju inte bara Åleskog som får nya uppdrag, utan även andra chefer, och andra förvaltningar förändras. Om det blir till det bättre, det återstår att se! 

Ja, det är inte bara förvaltningarna man bollar runt med, vi har Rådhuset. Vad tog alla förslag vägen och vad blir det av det? Eller biblioteket, som ena dagen ska ligga på en plats och nästa dag på en annan. Trygghetens hus lika så. Nu är de planerna nedlagda, och det är bra. Polis och räddningstjänsten ska finnas i stan! Senast flyttade man Turistbyrån ut till vår gästhamn, så turisterna i stan som kommer med tåg, buss, cykel och så vidare, får fråga i affärerna efter hjälp. Varför stänger man en turistbyrå i stan på sommaren?

Att bo i Gävle är lite som att leka hela havet stormar och det är lätt att bli förvirrad. Eller är det bara jag?

Senast flyttade man Turistbyrån ut till vår gästhamn, så turisterna i stan som kommer med tåg, buss, cykel och så vidare, får fråga i affärerna efter hjälp. Varför stänger man en turistbyrå i stan på sommaren?

Om man vill försöka påverka och lägga in ett lite medborgarförslag, så måste man gå in på datorn och skaffa sig inloggning och sedan lobba för sin sak, så minst 50 gillar förslaget inom 60 dagar, annars tas det inte upp. Förutsättningarna är ju också att man har tillgång till dator, och internetuppkoppling. Inget ska vara enkelt i Gävle!

 

 

Inger J

LÄS fler insändare här:

Är målet att döda landsbygden?

Varför ska Gävles campingplats behöva maka åt sig till förmån för bebyggelse av villor?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons