Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en tjusig vision?

Annons

Kultur och fritid, lever de upp till sitt namn?

Försäkringspengar för ett gammalt anrikt kulturhus tas till annat projekt i kommunen och rust av kunskapsnämndens lokaler/skolan.

Politikerna i kommunen styr med järnhand, och ser som vanligt bara till centralortens väl och ve. ”Tack för försäkringspengarna för det nedbrunna biblioteket, dem tar vi till annat projekt inne i stan”. Plocka av oss bara, det ena efter det andra.

En del väljare satte nog sitt hopp till Ny Ordning, som på valturnen lovade att slåss för landsbygden. Nu har man hört ord som ”de får klara sig själva därute”.

Då det var kommundelsnämnder arbetade politikerna över partigränserna för ortens bästa, och pengarna räckte! Nu är de politikerna spridda i olika nämnder och tycks inte kunna rubba centralortens murar.

Frågan om uppbyggnad ska tydligen tigas ihjäl tills det är för sent. Man hör dock att lärarna invaggats i en visshet om att det är bra med biblioteket i skolan. Nära och tillgängligt och bekvämt. Men binder man inte ris åt sin egen rygg?

De på skolan om nån borde väl värna om skolans lokaler för kommande behov. Hur får ni ut biblioteket om det skulle behövas om 10–15–20 år? Eller är ni inte kvar då? Och utvecklingsgruppen som ska stå för utveckling och service, var står ni?

De namnlistor som vi skrivit på visade att över 90 procent ville att biblioteket ska byggas upp igen.

Men vad gör det? I Sandvikens kommun, med sitt tjusiga hylldokument, Vision 2025, arbetas inte för någon demokrati. Nej, omvänd Robin Hood-taktik – ta från de fattiga (landsbygden) och ge till de rika (staden).

Låt kunskapsnämnden lösa sina lokalproblem utan att ta av ortens kulturbyggnader. Låt oss få tillbaka ett ”kulturhus”.

Kulturvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons