Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre på en friskola än i den kommunala oredan

Annons

SVAR TILL

”Sören Svensson”

11 november

Ibland säger man saker som man ångrar efteråt. Fördelen med att skriva är att man kan läsa det en gång till och fundera på om det stämmer det man klottrat ner. Man kan också visa det för någon närstående eller någon man känner som har erfarenhet av ämnet. Sören Svensson borde ha gjort så med sin insändare. I mina ögon verkar den vara skriven av någon som gått på en inskränkt religiös friskola på grund av det där med dinosaurerna och aporna.

Vi har tyvärr inte haft möjlighet att ha våra egna barn i svensk friskola eftersom det inte fanns på den tiden. Eftersom jag har haft förmånen att besöka flera av dem i mitt yrke är jag övertygad om att båda våra barn hade trivts bättre där än i den kommunala oredan.

Våra barn hade för övrigt möjlighet att gå några månader i International School of Choueifat i Sharjah i Förenade Arabemiraten, när de besökte mig när jag bodde och arbetade där i början av 80-talet. Inget tvivel om att de i dag uppskattar att de fick möjligheten. Undervisningen i till exempel matte låg långt före!

Man överväldigas av den goda stämningen i de friskolor jag besökt, ”trots” eller egentligen tack vare att det råder ordning och reda. Barn föredrar faktiskt ordning och reda, utom de få som förstör lugn och ro. På en av friskolorna – i dag Gävles största gymnasieskola – kunde rektorn namnen på alla elever. När de möttes i korridoren hejade han på dem och kallade dem vid förnamn! Beträffande maten äter barnen, på de skolor jag besökt, varierad och god mat! Därför, bäste Sören, borde du ha låtit någon korrekturläsa och kontrollera fakta innan du skickade in din drapa! Om man är så fel ute blir det faktiskt lite löjligt.

Torbjörn Edlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons