Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrövligt om ni saboterar verksamhet som fungerar!

Öppet brev till omvårdnadsnämnden och förvaltningen.
Jag är minst sagt upprörd efter brevet som ramlat ner i min brevlåda och som meddelar att centrums och Andersbergs hemtjänst står på tur att läggas ut på entreprenad.

Annons

26 augusti ska förslaget tas upp i omvårdnadsnämnden. Jag har varit med om det här en gång förut då Attendo care tog över kommunens hemtjänst på Söder och man lovade guld och gröna skogar. Men vad blev det? Utarbetad hemtjänstpersonal som i tid sökte sig tillbaka till Gävle kommun, sjunkande kvalitet för kunderna och dubbelt arbete för kunder och anhöriga då friföretaget sköter själva hemtjänstarbetet och kommunen har hand om beviljandet av hemtjänstinsats och det ekonomiska.Jag vill inte uppleva det här en gång till och jag vill inte att mina anhöriga ska behöva uppleva det!

2010 är det val. Därför känns det märkligt att omvårdnadspolitikerna vill göra en sådan här försämring året före. Tror ni att ni kommer att tjäna röster på det? Knappast. Snarare växer nog de extrema partierna som Sverigedemokraterna och Piratpartiet.

Om ert mål är att effektivisera då ska ni väl lägga ut all hemtjänst på entreprenad. Se också över alla mellanchefer på omvårdnad, era övriga åtaganden utöver hemtjänsten och storleken på omvårdnadsnämnden.

Är du kund eller anhörig till en kund som fått detta brev tycker jag att du ska höra av dig till kommunens tjänstemän och politiker och framföra ditt missnöje.

Även du som arbetar inom hemtjänsten i centrum eller Andersberg har anledning att göra det, för dina arbetsmiljöförhållanden kommer att försämras.

Det är bedrövligt att politikerna vill sabotera verksamhet som fungerar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons